we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Saturday, August 14, 2010

family day di DAMAI~

hello2, sorry guys, aku dah warning entry2 akan datang banyak tentang makanan. entri kali ni pun pasal makanan. benda ni dah terjadi lama dah. tapi asyik tak sempat je nak update. ayah aku cakap, "nanti malam kita pergi dinner kat Damai. ayah belanja." tempat ni boleh tahan lah tapi dengan syarat kena pandai order makanan. menu tu. contohnya kalau tomyam, lawan dia siakap 3 rasa ke... macam tu lah. jangan tiba2 order terung bakar. siapa nak makan? orang2 berumur makanlah terung tu. kita yang muda2 ni. hoho...

okay, aku tahu restoren Damai ni dari kawan mak aku. dulu dia pernah belanja sini. makanan dia memang sedap. tempat pun ekslusif. but dia tak pandai pilih menu. bukan2 dia order. sup sayur yang pelik, terung masak kicap and entah apa2 lagi. kali ni, target aku nak order makanan kesukaan aku aje. dah bapak aku offer nak belanja semua2 kan. ini entrance nak masuk restoren dia ye... nice kan? sebelah kiri tempat diorang masak western.


then aku pelik, ayah jalan laju and macam tengah cari somebody. aku tanya dia senyap je. tibalah di satu sudut agak tersorok. heh, ramainya? apasal meja macam banyak je ni? ayah belanja semua ke ni? banyak duit ayah? lepas salam dengan orang ni, salam dengan orang tu, rupanya family day department ayah. ceh ayah ni... poyo konon belanja.


sebelum majlis bermula, aku jalan2 round kawasan Damai ni. okay, kat sini ada 1 gazebo. ada pond jugak. budak2 tengah main2. dapat tangkap ikan agaknya main2 kat pond tu?


ni picture angle dari pond. gegar tangan pengkor lah ni. gabra agaknya jalan sorang2. hehe... macam romantik gitu kan.


yang ni aku suka kalau nak dating. ada meja kecik. boleh makan meja rendah dating2 jiwang2 di sini. abang tu dah segan2 aku tangkap gambar diorang ada dalam 3 kali. hehe... tangan asyik gegar aje. huhu... sori bang.


okay, majlis dia simple. actually family day ayah 2 hari 1 malam kat Desaru. atas sebab2 tertentu tak dapat diteruskan. so diorang decide nak buat dinner aje. so, after baca doa, mulalah majlis. ada karaoke session jugak. tiba2 ayah ke depan nak menyanyi. hui, marah mak aku. hehe...


okay, saat ditunggu2. makanan kami! ini actually table for 10. tapi ramai tak datang and sesat, table kitorang ada 5 orang aje. gile banyak makanan. ikut nafsu aku memang lantak semuanya but perut ketat sangat dah. dahlah pakai baju ketat. kalau pakai baju longgar boleh cover sikit. hehe...


ada ayam lemon, kailan ikan masin, udang and sotong tepung, sup sayur. lala masak sambal. nasi goreng dia pun sedap siap ada udang and ketam. siakap kukus kuah tomyam. hui... these are only parts of them. ada lagi tapi tak ingat. hehe... sate pun ada ye. aku sebut paling akhir sebab aku tak minat sate. hehe... tapi ayam lemon dia marvellous! seriuous! tiba2 kecur. aiseh...

maaf sekali lagi readers... lain kali bukak blog malam2 ak. hehe... eh, lupa cakap. Damai ni area perling. dekat2 kampung Danga. jalan dalam construction so a bit confusing lah.






p/s (i) : okay, request from boy... hari ni berbuka seafood carbonara cook by miss mokna! hehe... side dishes dia ada chicken wing, spicy drummet, spicy fried chicken and sosej. semua product ayamas kerana baru shopping di ayamas. hehe... kelakar, shopping di ayamas.

p/s (ii) : oh, my... minnie jane yang sempit. but i think i can work it out. berusaha!

p/s (iii) : counting to my special day... 10 days to go. mode : happy! dapat hadiah apa agaknya? hehe...





14082010 ~ 3.27pm
rumah aku ~ bilik boy

2 comments:

Anonymous said...

huhu...i muda tp suka terung huhu n smpi ati u mkn lala hahahahaha~~~los

yanna yazed said...

huhu... u b'jiwa emas kot. kikiki... oh, i mkn lala plg byk. sbb tu lala ada dpn mt i je. spy i dpt mkn byk2. n smakin lme, ia smakin susut. hehe... serius i xt'pk lgsg about the 'lala' thing. he...

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com