we were made for each other...

Mrs. Azuan forever

Daisypath Anniversary tickers

we are engaged! ♥

Daisypath Anniversary tickers

since we found L.O.V.E

Daisypath Anniversary tickers

Mama's Pumpkin

EVERYTHING ABOUT YANNA

My Heart, My Soul, My Family, My Gerek, My Life

Monday, August 24, 2009

happy 5th anniversary sayang... lovulovu

semalam (24082009), genaplah ae (azuan & eliyana) berusia 5 tahun. 5 tahun???!!! huhu... aku sendiri macam tak percaya usia kitorang dah 5 tahun. hmmm...



kronologi :


2002 ~ aku dan gerek berjumpa di sekolah. biasa je, kawan2 macam biasa. ada kejadian terjadi yang membuatkan aku dan gerek tak bercakap. setengah tahun jugak. dia pun hormat keputusan aku. hmm... lelaki macam ni lah yang sesuai di buat laki. hormat perasaan perempuan. hehe... gerek sy tu. akhir tahun tu, kami kembali bercakap balik. dalam telefon jelah. sebab cuti sekolah... dan ketika itu jugaklah gerek meluahkan perasaannya pada aku. huhu.. aku tak mo. budak2 lagi.


2003 ~ gerek sekali lagi hormat keputusan aku untuk tidak menerima dia. kami sekelas macam biasa. tak berbual pun dalam kelas. bila sampai rumah, sekali sekala dia call. jumpa kat sekolah je. aku tahu dia suka aku, so aku tak nak dia perasan lebih2. jadi aku tak bagi apa2 green light lah. buat biasa je kat sekolah. gerek kata, aku budak pandai, dia lagi segan nk approach aku. hehe... benarkah?


2004 ~ kami ke matrikulasi yang sama. hubungan lebih rapat sebab aku dah pakai HP. hehe... tak berjumpa jugak kat sana. biasa2 je. kalau jumpa tegur macam kawan2. tapi hubungan tu lebih rapat lah. and aku macam rasa ada bibit2 sikit. hehe... tak tahu nak describe macam mane. lagi aku rasa tergugat bila gerek2 (member2 gerek) cakap diorang sedang berusaha mencari pengganti aku untuk gerek aku sorang ni. hmm... aku pun apalagi... aku pun propose gerek (maksudnya, aku yang ajak couple lah). pada tanggal 240804 (setelah gerek aku propose aku kembali sebab dia kata macam tak proper. dia kata memang sepatutnya dia propose aku kali kedua tapi takut), kami pun jd ae.


2005 ~ masuk UTM bersama2. mula2 aku tak terniat nak belajar di IPTA yang sama dengan gerek. dia nak sangat masuk UKM. aku pulak, takde arah tujuan. tapi mak aku desak masuk UTM. so, di takdirkan aku dapat UTM dan gerek pun sama. lagilah... macam2 aktiviti yang kami buat. pergi tanjung balau, ukur jb, jalan2... macam2 lah yang kami buat. happy~~ wee....


2006 ~ ada kejadian sedih berlaku. aku ni senang goyah. kami kecundang sekali. tapi aku realise, salah aku. aku sendiri tak boleh nak hidup tanpa gerek. dia takde, aku rasa kosong je jiwa. hanya ada jasad. huhu... siapa2 yang belum rasa, aku tak boleh nak terangkan. korang kena rasa sendiri. kami bangun kembali. jalan bersama2 kembali. dia angkat aku, bimbing aku... aku sayang gerek aku. thanks sayang and sorry...


2007 ~ life is like a roller coaster. hubungan ada mendung, panas, hujan. semua lah... tapi sayang, kita berjaya harungi semua tu. terima kasih sebab sentiasa bersama dengan i. i really appreciate it. u lah segalanya untuk i... hubungan makin utuh. tidak seperti tahun2 sebelum.


2008 ~ tahun ni apa jadi ek? hehe... dugaan demi dugaan. panas, kemarau, hujan, banjir. huhu... macam tahun sebelum juga. tapi sekarang matang sikitlah kot. betul ke yang? i matang sikit kan? betul kan? hehe... i praktikal pun tak terasa jauh dari u. u datang amik i dari sekolah. u sentiasa ada. even u busy final year pun, still luangkan masa untuk i. bestnya... after amik i mesti pergi angsana, pergi lunch sama2.


2009 ~ kita makin matang. gaduh pun dah kurang. he... sekarang u dah habis belajar. dah grad, dah konvo. and i'm really looking forward. cepat ye yang... hehe... i love you.






p/s : nanti aku upload gambar hadiah2 kami yek. dan apa yang kami makan waktu berbuka. hehe... terima kasih sayang untuk segalanya...


25082009 ~ 12.22am
bilik aku ~ g17-217

5 comments:

intan baizura said...

hepi anniversary yanne..moga2 berkekalan yek..nak tggu yanne's secret big day tuu..hehehe

yanna yazed said...

itu roughly je. hehe... klu leh nk cpt. kuikuikui... xsnonoh btl aku ni... thnx inten. aku pn doakn ko bhgia yek. jgn cdih2 lg yek.

amyzainal said...

epi anibersery jugak...^__^ cpt2 skt.....
leh aku ade anak sedara.. (ape kohenren nyer...?_ mmm....

miSzRiE said...

heppy anniversary~ tahninah2..hehe

yanna yazed said...

amy : hehe... sbr2. aku pn sdg b'usaha ini. ops, b'usaha utk kwin cpt. hehe... nk kumpl duit xde, so aku kerah gerek aku kumpl jelh. hehe...

sarah : tq. hehe... sy amt hepi.

 
template by suckmylolly.com. flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com